Emilie De Rijcke

klinisch Psycholoog - Pedagoog

0456 21 76 54

psycho_emilie@hotmail.com

emiliederijcke.be

Emilie is erkend pedagoog en erkend klinisch psycholoog, aangesloten bij de psychologencommissie. Zij werkt integratief. Dat wil zeggen dat ze verschillende methodieken hanteert, aangepast aan wat de cliënt op dat moment nodig heeft.

 

Ze biedt psychologische ondersteuning en begeleiding aan jongeren vanaf de leeftijd van 10 jaar tot de jongvolwassenheid. Meer concreet gaat het over jongeren/jongvolwassenen met een laag zelfbeeld, met angst- en stemmingsklachten, die last hebben van stress- en faalangst, die gepest worden/werden en/of moeite hebben met het leggen van contacten, die eetproblemen ervaren, die school- en/of werk gerelateerde problemen ervaren, die te weinig assertief zijn, die rouwen en/of waar er sprake is van moeilijkheden in het gezin (scheiding,…),…

 

Emilie is geconventioneerd eerstelijnspsycholoog voor jongeren tot 23 jaar binnen het netwerk voor geestelijke gezondheid Yuneco (regio Vlaams-Brabant) en Bru-Stars (regio Brussel). Dat wil zeggen dat deze doelgroep bij haar aan een voordelig tarief therapie kan krijgen. Meer concreet betekent het dat de jongeren zelf 11 euro of 4 euro (voor gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming) betalen voor 10 of 20 sessies naar gelang het gaat over respectievelijk eerstelijnszorg of gespecialiseerde zorg. Voor jongvolwassenen boven 23 jaar is zij helaas niet geconventioneerd en vraagt ze een bedrag van 60 euro per sessie. Hiervan kan de ziekteverzekering een deel terugbetalen.